Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Locations of visitors to this page
ЛігаRSS
Праздники
Праздники Украины
Облако ТЭГов
Онлайн гороскоп
ПриватБанк
Ваш IP
Главная » 2010 » Сентябрь » 17 » У суботу екологи скинуть “ядерні відходи” під посольством Німеччини
13:46
У суботу екологи скинуть “ядерні відходи” під посольством Німеччини

У цю суботу, 18 вересня, о 13:00 українські активісти з Національного екологічного центру України скинуть під посольством Німеччини в Києві "ядерні відходи”.

Таким чином вони підтримають німецьких громадян, які у цей же день та у цей час пікетуватимуть Рейхстаг. Німецькі громадяни планують приїхати до Рейхстагу з усієї країни і провести під будівлею уряду п’ять годин. Приводом для антиатомного мітингу у Німеччині стало рішення уряду про подовження терміну експлуатації застарілих ядерних блоків атомних електростанцій.

Серед планів німецьких активістів у суботу - побудувати гору "ядерних відходів”. "Відходи” - це консервні бляшанки з наклейками радіактивності. Побудовою "ядерної гори” вони хочуть привернути увагу до того, що у їхній країні ніде захоронювати відпрацьоване ядерне паливо, яке є радіоактивним і дуже шкідливим для природи.

Щоправда, німці планують здійняти дуже велику гору і навіть найняли для цього кран з конвеєром. Українські активісти спробують побудувати гірку менших розмірів.

Нагадаємо, влітку уряд Німеччині вирішив подовжити термін експлуатації АЕС у середньому на 12 років, незважаючи на те, що якісної схеми захоронення відпрацьованого ядерного палива у неї немає. Це обурило німецьких активістів і змусило їх вимагати від уряду змінити своє рішення. Раніше Німеччина планувала до 2021 року відмовитися від атомних електростанцій на користь відновлювальних джерел енергії. Зараз в Німеччині працюють 17 атомних реакторів.

В Україні подібна проблема: з 2011 року один за одним завершаться терміни експлуатації блоків атомних електростанцій, але уряд планує продовжити термін їхньої дії, незважаючи на те, що уже зараз на блоках постійно стаються аварії.

Детальніше про акцію у Німеччині можна прочитати на сайті акції :

http://www.ausgestrahlt.de/
(німецькою мовою)

http://www.thelocal.de/national/20090905-21723.html (англійською мовою)


за матеріалами Національного екологічного центру України
Просмотров: 1089 | Добавил: admin | Теги: посольство Німеччини, протест проти ядерних реакторів, бляшанки, ядерні відходи | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]